Gyakori kérdések

Egy füzettel akár többen is játszhattok, de a feladványok megfejtéséhez szerencsésebb, ha nem vagytok túl sokan! Ha 1-4 fős csapatban fedezitek fel a várost, akkor biztosan mindenkinek jut majd elég rejtvény és élmény!

Az egyes bázispontokhoz tartozó pontok eltérő távolságra esnek egymástól. Van olyan bázispont, ahol mindent egymáshoz közel találtok, itt kb. 1,5 óra alatt tudjátok megfejteni a feladatokat egymás után. Azoknál a bázispontoknál, ahol nagyobb a távolság, ez hosszabb ideig tart majd.

Egy tollat mindenképp! Javasoljuk, hogy a bérleted vagy BKK vonaljegy is legyen nálad. Jól jöhet némi enni- és innivaló is!

Ha bejártad mind a 20 bázispontot, megoldottad a játékokat és megfejtetted a végső feladványt, akkor a megfejtés beküldésével „városélmény” ajándékot kapsz. Hogy milyen városélmények várnak? Olyan exkluzív helyszínek vezetett túrái, ahova csak a Budapest Bejárósók kapnak belépést. A lista folyamatosan bővül:

  • exkluzív FŐTÁV-kémény látogatás Óbudán, a Kunigunda utcában
  • exkluzív gellérthegyi és Erzsébet Hídi távhőakna megtekintés
  • tematikus látogatás a BKM Múzeumában és az újrahasználati központban Rákospalotán
  • szennyvíztisztító-telepi bejárás
  • vezetett séta a Margitszigeten, a legikonikusabb fák és helyszínek felkeresésével

A városi terep állandóan változik, erre készülj fel! Ha nem érsz el egy pontot, esetleg a feladathoz használt részlet nem látszik, akkor fotózd be a helyszínt és jelezd számunkra az info@budapestbejaro.hu e-mail címen, hogy folyamatosan fejleszthessük a játékot, figyelembe véve a beérkező jelzéseket is.

Figyelj a közlekedésre, a saját biztonságodra! Minden pont biztonságos, de a játékban elmerülve figyelmetlenebb lehet az ember. 

Figyelj arra, hogy világosban indulj útnak, és úgy kalkulálj, hogy napnyugta előtt befejezed az aznapra tervezett játékokat! Este nem látszik minden apró részlet!

Tervezd meg előre az útvonaladat az egyes pontok között attól függően, hogy gyalog, biciklivel, tömegközlekedéssel mozogsz majd! 

To top