Vissza

Fradi-sas

Fradi-sas

Térkép

Bejáró tipp:
Vedd át saját bejáró füzeted vagy töltsd le online és nyerj szuper ajándékokat!

Füzet letöltése További infók

A Ferencvárosi Torna Club új stadionja előtt, ahol az Üllői út elemelkedik a földfelszíntől és felüljárón keresztezi a Könyves Kálmán körutat, áll Európa legnagyobb madárábrázolása. A csapat kabalaállatát mintázó gigantikus sasnak sok nyugta nem lehet: a forgalom, néhány csendes éjjeli óra kivételével szinte non-stop, meccsek idején pedig ezrek csodálják meg a rozsdamentes acélból készült konstrukciót.  […]

A Ferencvárosi Torna Club új stadionja előtt, ahol az Üllői út elemelkedik a földfelszíntől és felüljárón keresztezi a Könyves Kálmán körutat, áll Európa legnagyobb madárábrázolása. A csapat kabalaállatát mintázó gigantikus sasnak sok nyugta nem lehet: a forgalom, néhány csendes éjjeli óra kivételével szinte non-stop, meccsek idején pedig ezrek csodálják meg a rozsdamentes acélból készült konstrukciót.  A szobrot Szőke Gábor Miklós jegyzi; a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett fiatal szobrász a sashoz hasonlóan gigantikus szobrairól vált nemzetközileg ismertté. A labdarúgás barátainak nem kell bemutatni a Fradit: az 1899-ben alapított kerületi egyesület az elmúlt évtizedek a hazai sport meghatározó alakulata lett, labdarúgás tekintetében pedig a felnőtt csapat nem csak az örökranglistát vezeti 31 bajnoki címmel, de napjainkban is a magyar foci legjobbja.

Legközelebbi Bubi-állomás: Népliget buszállomás

Tipp: Ha eltekertünk a Fradi-pályáig, érdemes egy kört tenni a Népligetben is, vagy megpihenhetünk a szerencsésen új életre találó park egy eldugott ösvényének padjain.

Előző pontKövetkező pont

Ez is érdekelhet

To top