6:3 falfestmény

6:3 falfestmény

Bejáró tipp:
Vedd át saját bejáró füzeted vagy töltsd le online és nyerj szuper ajándékokat!

Füzet letöltése További infók

A magyar foci, illetve sport történelmének egyik legfontosabb momentuma az „évszázad mérkőzése”, azaz a Puskás Öcsit is felvonultató magyar csapat győzelme az angol válogatott ellen 1953-ban. A londoni Wembley-ben játszott mérkőzés minden tekintetben a hazai labdarúgás legszebb korszakának kicsúcsosodása volt: ekkora kialakult az Aranycsapat legjobb formációja, olimpiai aranyérmesként egy elképesztően sikeres szériát követően utaztunk a […]

A magyar foci, illetve sport történelmének egyik legfontosabb momentuma az „évszázad mérkőzése”, azaz a Puskás Öcsit is felvonultató magyar csapat győzelme az angol válogatott ellen 1953-ban. A londoni Wembley-ben játszott mérkőzés minden tekintetben a hazai labdarúgás legszebb korszakának kicsúcsosodása volt: ekkora kialakult az Aranycsapat legjobb formációja, olimpiai aranyérmesként egy elképesztően sikeres szériát követően utaztunk a brit szigetre, ráadásul egy olyan országba, amely a labdarúgás szülőföldjének számított, és válogatottja évtizedek óta veretlen volt hazai pályán. Egy ilyen alapállást követően bombaként robbant Hidegkuti Nándor gólja rögtön az első percben, melyhez aztán még kettőt tett hozzá az MTK csatára. Mellette Puskás két, Bozsik József pedig egy gólt jegyzett.

Ezt a történelmi pillanatot örökíti meg a Rumbach Sebestyén utca egyik csupaszon álló tűzfalán az ország legnagyobb falfestménye. A Neopaint csapatának keze munkáját dicsérő, 1000 négyzetméteres festmény fő eleme az egyik gólunk előtti pillanatot örökíti meg, kiegészülve egy meccsjeggyel, a másnapi Népsport szalagcímével, és egy jelenettel, amiben Grosics Gyula és Buzánszky Jenő fixírozza a labdát.

Legközelebbi Bubi-állomás: Rumbach Sebestyén utca-Király utca sarok

Tipp: A Rumbach egyfajta falfestmény-epicentrumnak tekinthető: az utcában – ugyanattól az alkotócsapattól – egy Sissy-portré és egy óriási Rubik-kocka is megbontja a téglafalak egyhangúságát.

Fotó: Bartha Dorka

Fotó: Bartha Dorka

Ez is érdekelhet

To top