Puskás Aréna

Puskás Aréna

Bejáró tipp:
Vedd át saját bejáró füzeted vagy töltsd le online és nyerj szuper ajándékokat!

Füzet letöltése További infók

A Szurkolói Zónától rövid bringaútra található az Európa Bajnokság meccseinek – nem mellesleg: a franciák elleni pontszerzésünk – hazai helyszíne. A 68 ezer férőhelyes újjáépített stadion 2019-ben nyílt meg a Magyarország-Uruguay barátságos meccsel. Az aréna a helyén korábban álló Népstadion helyére épült – érdekesség, hogy a mostani pálya kezdőkörének elhelyezkedése milliméterre megegyezik a korábbi pálya […]

A Szurkolói Zónától rövid bringaútra található az Európa Bajnokság meccseinek – nem mellesleg: a franciák elleni pontszerzésünk – hazai helyszíne. A 68 ezer férőhelyes újjáépített stadion 2019-ben nyílt meg a Magyarország-Uruguay barátságos meccsel. Az aréna a helyén korábban álló Népstadion helyére épült – érdekesség, hogy a mostani pálya kezdőkörének elhelyezkedése milliméterre megegyezik a korábbi pálya hasonló felfestésével –, így tulajdonképpen egy több mint fél évszázados tradíciót visz tovább. Népstadion (2002-től: Puskás Ferenc Stadion) többek között olyan sikerek helyszíne volt, mint az angolok elleni 7-1-es győzelem 1954-ben, vagy 1986-ban a brazilok elleni barátságos 3-0. A stadion emellett számtalan koncertnek adott helyet, így például 1986-ban a Queen, 1992-ben a Guns N’ Roses, 1995-ben a Rolling Stones, 2006-ban pedig Robbie Williams lépett fel itt.

Legközelebbi Bubi-állomás: Garay tér

Tipp: Az Arénát jegy nélkül csak kívülről tudjuk megtekinteni, de benézhetünk a Puskás és a Papp László Budapest Sportaréna között található szoborparkba, ahol a szocialista realizmus művészetéből kaphatunk ízelítőt.

Az anglia elleni 1954-es 7:1. Fotó: Fortepan/Martin Kornél

Fotó: Fortepan/Nagy Gyula

Fotó: Gyémánt Balázs

Ez is érdekelhet

To top