Puskás Ferenc-szoborcsoport

Puskás Ferenc-szoborcsoport

Bejáró tipp:
Vedd át saját bejáró füzeted vagy töltsd le online és nyerj szuper ajándékokat!

Füzet letöltése További infók

Az óbudai Promenádon, a Bécsi út kiszélesedő részén, még pontosabban a róla elnevezett téren áll a legenda szobra. Azt a pillanatot láthatjuk bronzba merevítve, amikor Pancho – ahogyan Spanyolországban ismerik Öcsit – a madridi Toros de Las Ventas téren éppen gyerekeket tanít dekázni. Az alkotást Pauer Gyula tervezte, a gyerekek figuráját pedig Tóth Dávid pályamunkájából […]

Az óbudai Promenádon, a Bécsi út kiszélesedő részén, még pontosabban a róla elnevezett téren áll a legenda szobra. Azt a pillanatot láthatjuk bronzba merevítve, amikor Pancho – ahogyan Spanyolországban ismerik Öcsit – a madridi Toros de Las Ventas téren éppen gyerekeket tanít dekázni. Az alkotást Pauer Gyula tervezte, a gyerekek figuráját pedig Tóth Dávid pályamunkájából vették át. Puskás – eredeti nevén: Purczeld Ferenc; a család 1937-ben magyarosította a nevét – 1927-ben született Budapesten. 16 éves korában már a Kispest felnőttcsapatában játszott, beceneve is ebből a korszakból ered, amikor idősebb csapattársai egyszerűen „öcsizték”. 1945-ben már a válogatottban játszik, majd nem sokkal később már meghatározó tagja az ötvenes évek legendás aranycsapatának. 1956 után, kis megszakítás után a Real Madridban folytatta pályafutását, spanyol állampolgárként még a válogatottban is pályára lépett. Tíz országban fordult meg edzőként, majd a kilencvenes évek elejétől újra Magyarországon élt 2006-ban bekövetkezett haláláig.

Legközelebbi Bubi-állomás: Kolosy tér

Tipp: A környező utcákban jónéhány kávézóban, étteremben frissíthetünk és tölthetjük fel az akksikat, mielőtt tovább tekerünk.

Fotó: Gyémánt Balázs

Ez is érdekelhet

To top