Várnegyed és Várkert bazár

Várnegyed és Várkert bazár

Bejáró tipp:
Vedd át saját bejáró füzeted vagy töltsd le online és nyerj szuper ajándékokat!

Füzet letöltése További infók

A Várnegyeden végigsétálva a színes házakkal szegélyezett utcák is mintha a tavasz színeiben pompáznának, különösen a Táncsics Mihály utca pasztell homlokzatai. Kedvencük a 15-ös, amely az előbb látott díszcseresznyékhez hasonló színben ragyog.

A Halászbástyáról mindenképpen érdemes lepillantanunk a városra, mielőtt tovább megyünk a palota felé. Mivel itt a Sikló melletti turulos kapu felújítás miatt zárva, a hátsó, Szent György utcán át a Mátyás Király kútig kell sétálunk, és itt tudunk átmenni az átjárón a Palota előtti teraszokra. Innen sétáljunk le a Várkert bazár felé, erre is sok – általában a turistáktól hemzsegő, most nyugis – kilátópontot találunk. 

A hegyoldalon leereszkedve megérkeztünk az egykori királyi kertekbe, amelyek helyreállított része a Várkert neoreneszánsz domboldala. Bár itt a kert ékei, a rózsák még nem rügyeznek, lassan itt is zöldül és éledezik minden. Ám ha egy oly sokat megélt igazi matuzsálemet akarunk látni, amely méltán pályázik a város egyik legidősebb fájának címére, akkor kerüljünk a kert mögé és fölé, egészen a déli rondella lábához.

Táncsics Mihály utca. (Fotó: Bartha Dorka)

Ez is érdekelhet

To top