A kovász is lehet híd

A kovász is lehet híd

Bejáró tipp:
Vedd át saját bejáró füzeted vagy töltsd le online és nyerj szuper ajándékokat!

Füzet letöltése További infók

Mennyivel kedvesebb látvány egy ilyen festett színes tűzfal, mintha csak a szomorú fehér, vagy téglafal nézne le erre a forgalmas útvonalra, nem? A városban egyre több helyen találunk hasonló, hatalmas és színes képeket, van, amikor mesehősök, mint Vuk vagy a Vizipók-csodapók kerül fel a falra, de híres tudósok, helyi zöldséges nénik, vagy fontos történelmi pillanatok […]

Mennyivel kedvesebb látvány egy ilyen festett színes tűzfal, mintha csak a szomorú fehér, vagy téglafal nézne le erre a forgalmas útvonalra, nem? A városban egyre több helyen találunk hasonló, hatalmas és színes képeket, van, amikor mesehősök, mint Vuk vagy a Vizipók-csodapók kerül fel a falra, de híres tudósok, helyi zöldséges nénik, vagy fontos történelmi pillanatok is megelevenednek ilyen módon.

Ez a kép majdnem egy évvel ezelőtt készül, amikor az első lezárások alatt nagyon sokan elkezdtek otthon kovászt nevelni és kenyeret sütni. Vészhelyzetben a városlakók összefogtak, és ahol lehetett segítették egymást. Sokan bevásároltak az időseknek, főztek egymásra, a teraszon nevelt növényeket cserélgettek, de volt, ahol gangkoncerteket adtak egymásnak. Itt vajon milyen turpisságon törheti a fejét a fekete cica? Szeretné ellopni a friss kenyér serclijét?

Hitka Viktória képzőművész rajza alapján a Színes Város Csoport varázsolta fel a falra a kedves jelenetet.

Színes Város/Farkas András

Színes Város/Farkas András

Ez is érdekelhet

To top