Mai Manó Ház / Egykori Arizona mulató

A legendás budapesti mulatók egyike, forgószínpaddal és csillárról lógó görlökkel, mely ma jóval visszafogottabb eseményeknek ad otthont

Mai Manó Ház / Egykori Arizona mulató

A legendás budapesti mulatók egyike, forgószínpaddal és csillárról lógó görlökkel, mely ma jóval visszafogottabb eseményeknek ad otthont

Bejáró tipp:
Vedd át saját bejáró füzeted vagy töltsd le online és nyerj szuper ajándékokat!

Füzet letöltése További infók

Az épület történetéből kiderül: tudással, tapasztalattal, elhivatottsággal és némi vagánysággal még a Moulin Rouge-zsal szemben is sikerülhet egy mulatót felfuttatni. Egy gonosz rendszerrel szemben azonban esély sincs a túlélésre.

1932-től a korábban a Metropolitan Opera tagjaként elhíresült Rozsnyai Sándor és felesége – a 17 évesen Sugár Miciként befutott, majd az Amerikában eltöltött közel másfél évtized után már csak Miss Arizonaként ismert hölgy – elképesztő szaktudással, szorgalommal és a rossznyelvek szerint némi kacérsággal építette fel birodalmát a Nagymező utcában.

Középen forgószínpad, a kíváncsi szemek elől elsüllyeszthető páholyok, különleges technikai trükkök, a korszakban egyedülálló fényeffektusok és persze a leereszthető, hatalmas csillárról színpadra lépő gyönyörű táncosnők garantálták az önfeledt szórakozást. Amikor havi 200 pengő fix a legtöbb embernek csak álom volt, a leghíresebb táncosnő vacsorája 300 pengőbe került a hódolóknak. A walesi hercegtől a kapurthalai maharadzsáig terjedt a híres vendégek sora, így talán nem meglepő, hogy Rozsnyaiék hamarosan elképesztő vagyonra tettek szert. Akkor is kitartottak egymás mellett, amikor Miss Arizonát többször figyelmeztették, hogy váljon el zsidó származású férjétől. Fiúk öngyilkosságba menekült a bevagonírozás elől, Rozsnyait harmadik alkalommal már pénzzel sem tudta kiváltani Miss Arizona, akit végül a Duna-partra hurcoltak, ahonnan soha többé nem tért vissza.

Megközelíthetőség:
Metró: 1. Villamos: 4, 6.
350 m
Akadálymentes

Ez is érdekelhet

To top